Verlies komt niet alleen

Ik zou graag iemand willen ontmoeten, iemand waar mee je gewoon leuk een praatje kan maken. Net als met jou nu. En dat ik dan wat leuke dingen kan ondernemen met diegene..

Tijdens een wandelingetje in het lokale winkelcentrum kom ik een man tegen die ik jaren geleden heb leren kennen. Hij was maatschappelijk heel actief en ik kwam hem daardoor met enige regelmaat tegen en dan hadden we vaak een leuk gesprek. Nu had ik hem al een aantal jaar niet gezien. Ik ben sinds het uitbreken van de Corona crises niet zo veel meer in openbare gelegenheden geweest en hij ook niet bleek tijdens ons gesprek. Maar nu kwamen we elkaar tegen.

Het gesprek kwam zoals gebruikelijk makkelijk op gang. Hij vroeg mij hoe het ging en ik vertelde hem hoe ik de afgelopen periode was doorgekomen. Dan vertelt hij dat hij een tijdje geleden zij vrouw is verloren. Hij was blij met het contact met zijn kinderen en kleinkinderen. Ook was hij nog steeds wel maatschappelijk actief. Maar hij zou zo graag weer iemand hebben waarmee hij leuke dingen kon doen. Waar hij gewoon mee kan praten. Een maatje zeg maar.

Hij heeft al van alles geprobeerd, maar hij is haar nog niet tegengekomen. Eigenlijk weet hij niet zo goed wat hij nu nog moet doen om het voor elkaar te krijgen. Ik opper dat het misschien goed is om eens met iemand te praten over wat hij wil en om de mogelijkheden te onderzoeken. Iemand waar hij zijn verhaal kwijt kan.

Wanneer je je levenspartner kwijtraakt, merk je dat niet alleen de persoon er fysiek niet meer is maar ook alle rollen die hij of zij in je leven speelde. Zo kan de persoon die verloren bent ook degene zijn waarmee je op vakantie ging, die de administratie deed of je naar plekken toe reed. Dat wordt secundair verlies genoemd. Deze rollen kunnen op een andere manier ingevuld worden. Wanneer dat je niet lukt, is het mogelijk om te praten met een counsellor. Neem gerust eens contact op om kennis te maken en te ontdekken wat ik voor je kan betekenen.

Laten we samen een oplossing vinden

Je kunt bij ons terecht voor fysieke en online sessies. Neem gerust contact met mij op, dan plannen we een kennismakingsgesprek en kijken we wat ik voor je kan betekenen.

De praktijk is rolstoel toegankelijk en er is een lift en een mindervaliden toilet aanwezig . Er is voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving van de praktijk en er zijn laadpalen voor electrische auto's. De praktijk is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer; bus lijn 6 vanaf Leiden CS of vanaf Leyhof Leiderdorp (halte Sisalbaan).

Fotocredits 'Fotografie Lavinia